Välj en sida

Låta mindre saker bero. Det svåra kan vara att bestämma vad som är litet nog att lämnas därhän och vad man bör kämpa för. Insats kontra utfall. De där gamla beprövade plus och minus listorna, som åker fram hos mig mellan varven.

Jag är inte rädd för att konfrontera eller säga min mening, jag tror på rak kommunikation (med ständig agenda att ha ömsesidig respekt för varandra) och tror inte att vi någonsin kan bli för bra på det. Vet också av erfarenhet att det kan kosta på.

Det måste leda till något bra, inte nödvändigtvis alltid för mig själv. Men för något gott, i slutändan. Det är viktigt med tro också. Tron som kan försätta berg. Vacklar fokus och tron på att det leder till något bra, ja då vacklar även kämpa-glöden.

I min värld är allt inte värt att strida för. Ibland är det bättre att lägga ner yxan och gå vidare. Ta lärdom av det som hänt och göra bättre nästa gång. Du är inte sämre för det. Ibland är värderingarna oss människor emellan så olika att insatsen blir alltför hög. Fast det är klart.. när det gäller ens barn.. ja DÅ är det andra bullar! Då träder en urkraft från djupaste reptilhjärnan fram. Tigermamma ”for life” liksom.

Jag har förresten lärt mig EN sak. Bråka inte med en hungrig dotter i yngre tonåren. Allt blir oftast bättre med lite näring först ;). Check.

Share This