Välj en sida

När det gäller högre lön och sätt som du kan styra över för att skjutsa din karriär framåt finns EN faktor som betyder mer än alla andra enligt studier från Harvard University, USA.

Hur väl syns du? Faktorer som kompetens, kunna leverera resultat och leda ett team är bra för att klättra på karriärstegen och få högre lön. Men det finns en faktor som står över alla andra – nämligen din synlighet.

Vaddå synlighet? Pratar du på möten? Gör du uppgifter som syns väl i organisationen genom rapporter, projekt och annat. Eller har du en stödfunktion per telefon som inte visas någon annanstans egentligen vad du faktiskt gör? Hur bra nätverkar du med högre chefer i din organisation? Har du mentorer som du träffar regelbundet? Som lyfter dina styrkor och ger dig mer kött på benen framåt.

Allt ovan är faktorer du kan använda för att öka din synlighet och därmed boosta din karriär och framtida lön! (😍✨👌 daaaaah.. vem vill inte det?!).

7 SÄTT ATT BOOSTA DIN SYNLIGHET:

  1. Sätt dig på ett sätt vid ett möte där du syns, inte i ändarna utan i mitten.

  2. Var inte den som sitter och tyst tar anteckningar utan var aktiv i det som sägs och dela din åsikt.

  3. Dela dina idéer, säg din åsikt. Det här kan vara läskigt, men så viktigt. Våga ta plats i mötet.

  4. Håll dig framme. Sök det där jobbet eller möjligheten som dyker upp. Bara det visar att du finns!

  5. Visa det du gör. Rapportera regelbundet till din chef och dina kollegor vad du gör för förbättringar i ditt jobb.

  6. Lyft andra kvinnor. Skaffa ett starkt nätverk av kvinnor som hejar på dig och lyfter dina förmågor likväl som du lyfter deras.

  7. Fortsätt lära dig. Att konstant lära sig nya saker och utvecklas är att skaffa sig fler verktyg och styrkor. Visa för din chef att du vill lära dig.

Nå, fick du nåt att tänka på? =) Kanske något/några att ta tag i redan efter helgen? More power to the people 😃👊!

GLAD PÅSK 🐥🐥🐥

Share This