Välj en sida

En sheetmask är en ansiktsmask som består av en duk av bomull, biocellulosa eller hydragelé. Det fina är att alla grymma hud-godis-ingredienser inte kan fly, utan tränger in i huden där de ska göra nytta. Har nu testat min första och är definitivt hooked!

Sheet masks har funnits ett tag, framförallt i asien där de utvecklats till ”second skin-teknologi”, en mask som sluter tätt som en andra hud. Enkelt och skönt när du vill ha något galet återfuktande, som efter en flygresa eller varför inte efter en hektisk dag på jobbet när du känner dig som ett skrutt. Vi snackar fuktbomb!

Skrubba först!

Ja! Du får bäst effekt om du använder en bra scrub först, så att du tar bort de döda hudcellerna på ytan så masken verkligen kommer ner dit den ska. Jag använder en scrub som gör djuprengöring på två sätt, med fina korn och med enzymer. Läs mer om scrub här https://www.kiabruks.se/2018/06/frasch-sommar-hud-6-skal-till-peeling/

Bort med döda hudceller först

Ultimata hud-godiset

Masken jag testar här är en sk biocellulosa variant som är mättad med ett underbart närande serum av finaste Aloe vera. Hudvårdande, mjukgörande och återfuktande. Den innehåller även hudgodis som natriumhyaluronat. En liten älskling med massor av fukt! Hyaluron används flitigt i anti-aging hudvård, men natriumhyaluronat är saltet av hyaluronsyra med en mycket mindre molekylstorlek som tränger ner ännu bättre. Så bra! Den här rackarn kan hålla mer än 1000 gånger sin vikt i vatten, liksom puffar upp huden inifrån så rynkorna syns mindre. Masken innehåller även uppstramande hästkastanjextrakt och extrakt av grönt te, en antioxidant som vårdar, stärker och skyddar din hud. Give it to me baby..

Vad är biocellulosa?

Ett formbart organiskt material som sitter perfekt. Biocellulosa skapas av bakterier som matas med lämplig mat, i det här fallet aloe vera och sjögräs. Blir som ett tunt tygliknande material du kan lägga på ansiktet. OK.. låter inte jättefräscht med bakterier, men själva bakterien är inte en del av masken, utan masken består av den fiber som produceras av bakterien. Hur fiffigt som helst och en teknik man har stenkoll på i asien där den tillverkas. Kan lova att den känns SÅ fräsch på!

Masken är skyddad av två lager som du tar bort. Här har jag tagit bort första skyddslagret och lagt själva masken på ansiktet. Ser ut som ett UFO.. haha.. men det ska va så..

Tagit bort första skyddslagret och lagt på ansiktet

Bort med andra lagret

Släta ut för bra passform

Masken kan du ha på dig när du går omkring eftersom den sitter på bra, men man kan ju passa på att slänga upp fötterna i soffan och bara mysa då i de 20 minuter som den ska sitta på.

Veganvänlig?

Ja och även utan parfym. Mild så den passar känslig hud. Jag har väldigt känslig hud och kände bara en sval, härlig, ihållande fräsch känsla. Den är inte heller testad på djur.

Hur ofta?

Det beror på hur ofta du vill skämma bort dig själv, men 1-3 gånger i veckan är rekommendationen. Mjuk och len blev jag. Du får en del fukt över när du tar bort masken som du smörjer in och låter sitta kvar. Masken är ju biologiskt nedbrytbar, så släng den i komposten. En good feeling rakt igenom. Läs mer och skaffa din mask här

Smörj in kvarvarande fukt, voilá – som en nyponros!

Share This