Välj en sida

Man ska ju vara snäll mot huden för det mesta, men att peela huden ibland gör skillnad!

1. Du blir av med döda hudceller

Ett av de bästa sätten att hålla din hud ung är att ge den fukt. Huden består av flera lager och bildar hela tiden nya celler underifrån. De här nykomlingarna ska dock helst upp till ytan för en fräsch hy. Krämer med fukt gör det svårare för de gamla hudcellerna att lossna. Lägger du däremot till peeling då och då hjälper du fram ny hud.

2. Förebygger rynkor

När vi peelar blir huden spänstigare och får en mjukare yta. En mjukare yta rynkar inte lika lätt som en ”tjock” hud med gamla torra avlagringar.

3. Maxar dina hudprodukter

Du börjar förstå att det är bra att skrubba =).. De nya pigga hudcellerna tar mycket bättre upp krämerna och maxar effekten av dem. Annars ligger produkterna kvar på ytan och skvalpar liksom.

4. Håller blemmor och utslag på avstånd

Bakterier äääälskar döda hudceller så de har party på en hudyta med många såna. Det blir lättare en gro-grund för bakterier, som i sin tur lättare skapar blemmor och utslag. Har du tex acne är det därför extra bra att hjälpa huden att bli av med översta hudlagret eftersom bakterier ökar inflammationen och acnen.

5. Ökar blodflödet och cirkulationen

Cirkulation och flöde hjälper huden att städa och hålla sig fräsch. Cellerna blir bättre på att ta upp näring och förnyas. Att träna och röra på sig hjälper också att få en fräschare hud = mer cirkulation!

6. Färre synliga porer

Du kan inte ta bort porer, men du kan få dem att synas mindre. I en hud med mycket gamla hudceller försöker huden städa undan ”döingarna” i porer (ursäkta språket, men du fattar..). Det gör att porerna växer till sig då och syns mer. Så peeling är pormaskens sämsta vän, men kanske din bästa =D.

Här gjorde jag ett test på min väninna Marina, där vi peelade och fuktade en hand för att jämföra. Du ser väl vilken? =)

Nu skrubbar jag en gång i veckan, bort med gammalt – upp med nytt. Solbrännan blir jämnare och även brun-utan-sol produkterna om du använder såna.

Härom kvällen gjorde jag en skön ansiktsbehandling hemma.

Djuprengöring med peeling (Smoothing Exfoliator Forever). Närande ansiktsmask (Marine Mask) och slutligen öste jag på med ren aloevera gelé för att riktigt fukt-boosta!

 

HÄR kan du läsa mer om varje produkt och beställa. Varorna kommer hem till dig med posten. Enkelt och smidigt.

 

Share This