Välj en sida

 

Ett nytt år står inför dörren. Ta med dig det bästa av 2017 och bli redo för ett ännu bättre 2018! I slutet av varje år ser jag tillbaka på hur året gått. Jag tittar på de stora bitarna som hälsa, familj, personlig utveckling, fritid och karriär. Du kan inte styra allt i ditt liv, men du kan se till att påverka så mycket som du kan för att leva det liv du vill ha. Ändra på mönster som inte är bra för dig och behålla sådant som känts bra.

Ge dig själv beröm för dina framsteg och var samtidigt brutalt ärlig med hur du haft det och hur du mått. Det är ju dig det handlar om. Ditt liv och din tid här. Hur du levt och hur du VILL leva.


1) Reflektera kring året som gått

Vad har jag åstadkommit?
Hur har jag utvecklats?
Vad har jag lärt mig?
Vad har varit bra som jag ska fortsätta med?
Vad har inte varit bra som jag ska sluta med?
Vad gav energi?
Vad tog energi?

Andra frågor att ställa sig:

Bidrog jag?
Utvecklades jag?
Tappade jag fokus, eller blev distraherad av något?
Hur kändes mina relationer? Har jag tillräckligt med tid för min familj? Vad är viktigt?

2) Titta framåt

Fundera på vad du vill de närmsta 12-18 månaderna. Ta fram de stora bitarna igen; hälsa, familj, personlig utveckling, fritid och karriär.

Vad vill du åstadkomma?
Hur vill du må?
Hur vill du växa personligen?
Vad vill du lära dig?
Hur vill du utvecklas i jobbet/karriären?

Det är bara du som vet vilka frågor som är viktigast. Det blir som din personliga affärsplan. Något som kommer att ta lite tid att plita ner, som du kan återkomma till och ändra i, fylla på. Någon sa ”If you fail to plan, you plan to fail”. Låter jobbigt kanske, men är nog rätt sant..

Ett nytt år snart. Så häftigt. Alla möjligheter, all lärdom. Nu kör vi!

Share This