Välj en sida

Pengar är knappt något konkret alls, bara ettor och nollor i ett digitalt system som förs över elektroniskt till ditt konto och genom kort eller swish till köp. Ändå styr det allt. Var vi bor, vad vi äter, var vi reser, hur vi semestrar, hur mycket eller lite vi jobbar, hur vi klär oss osv. Pengar är stort, laddat, lycka eller ångest. Pengar är makt. Alla åldrar har behov av pengar. Studenten, den föräldralediga, familjen mitt i livet, den frånskilda, pensionären.. ja alla.

Pengar är inget mystiskt hokus pokus. Det går faktiskt att planera så att de kommer till dig, men det krävs mål – plan och arbete! Det vet jag i och med verksamheten jag driver där jag även hjälper andra att visa vägar till bättre ekonomi. Började läsa Tony Robbins bok ”Money Master The Game” under påsken.

Han menar att nyckeln till rikedom är enkel – ”Find a way to do more for others than anyone else does. Become more valuble. Do more. Give more. Be more. Serve more. And you will have the opportunity to earn more.”

Hur hittar man då ett sätt att tjäna andra? Genom att erbjuda människor produkter, tjänster och möjligheter som underlättar eller förbättrar deras liv på något sätt. Och som Tony säger, ”to serve” att ge. Ge av sig själv. Sin kunskap. Från hjärtat av den du är. Då har du möjlighet att bygga förtroende och kanske lösa folks problem med det du har att erbjuda.

Om pengar är makt är kunskap högre (OM du sätter den till verket). Jag hoppas lära mina barn vilka principer de ska anamma i sättet att tänka och göra för att själva skapa sig en trygg ekonomi för att kunna leva ett liv med många valmöjligheter. Min Anna 8 år sa häromdagen ”Mamma, man måste njuta av livet. Av varje sekund, för det liksom ramlar på” så jag vet att hon redan lärt sig de viktigaste principerna. Jag lär mig för egen del, för att dela med mig kunskapen ”to serve” och för att lära mina barn. Läsa vidare får jag göra ikväll. Just nu är det arbete som gäller.

Share This