Välj en sida

Jag stöter ofta på alltför många säljare som inte tar reda på mitt eventuella behov, utan direkt pitchar sin produkt.

GE FÖR ATT FÅ

Det har alltid varit viktigt att bygga relationer när det gäller sälj, idag är det än viktigare. Därför har tex behovet av social selling och content marketing ökat. Människor är mer kräsna, mer avvaktande, mer pålästa själva. Har du tid med att bygga upp ett innehåll i artiklar, blogg, videos mm som servar din målgrupp är det bra. Att ge något för att få något. Bygga ett förtroende.

GÖR RESEARCH

Då menar jag inte det batteri av frågor många telefonsäljare på kvällstid kör med. Utan frågor av intresse för att ta reda på omständigheterna, som gör att du lär känna ditt prospekt. Det går inte att sälja en saftig biffstek till en vegan. Kolla av först om den du ska kontakta, kan ha en trolig anledning att faktiskt vilja ha din produkt/tjänst.

VAR GENUIN

Var öppen om det du företräder. Inga dolda agendor, det känner motparten av. Var ärlig med vad produkten kan eller inte kan uppfylla. Ibland måste kunden ändå testa för att få sin egen erfarenhet, men förlitar sig ju först på din kunskap.

Hoppas du får användning av dessa råd och lycka till!

Share This