Välj en sida

Vid 20 år höll mitt liv på att ta slut. Fick en propp i lungan och hamnade på sjukhus bland människor i livets slutskede. Ett bryskt uppvaknande. Att omständigheter kan förändras snabbt. Jag var ung och stark och samtidigt så svag. Skulle jag inte kunna lita på min kropp nu? Jag som hade så mycket jag ville göra!

Den där proppen har jag faktiskt mycket att tacka. Det har format mig som person, gett mig en tacksamhet tidigt för det lilla. Gjort mig mer handlingskraftig, förändrar min situation om något får mig att må dåligt. Prioriterar att ta hand om min kropp och bra kost, så att jag kan njuta av vad god hälsa kan ge, så länge som möjligt.

Min största svaghet hittills, att inse att livet kan ta slut tvärt är idag min bästa styrka. Styrka att våga leva det liv jag vill. Att ständigt utmana mina gränser och växa. Ibland slår det mig som ett knytnävsslag mitt i solarplexus hur jäkla tacksam jag är att VARA HÄR.

Få krama mina barn, få höra deras skratt och kiv. Få pussa på min kärlek och gosa med vår hund. Vara med i ett sammanhang av människor, vänner, familj som tänker på mig ibland och kanske t.o.m skulle sakna mig om jag inte var här. Tacksamhets stunderna har ökat senaste åren. De kan komma helt oförberett, men oftast när jag är i flow. Som häromdagen, lutandes på en galg-lift, bakom barnen på väg uppför en skidbacke i Hälsingland.

Om någon såg mig, en tok-leendes rödkindad kvinna i sina bästa år, vet ni varför. Livet är här och nu folk´s, så samla så mycket mod du bara kan och lev.

Share This