Välj en sida

Är det enkelt att få framgång? NEJ.
Kommer det utmaningar? JA. Massor..
Kommer det stunder då du frågar dig om du verkligen ska fortsätta? JA.. haha.. haft flera såna. Varför gör jag det då?

Den riktiga framgång jag jobbar på är inte där än, men det kommer. Av hårt arbete, envishet, rädsla, mod, sömnlösa nätter och jobb jobb jobb. Herregud.. kommer det verkligen vara värt det? Ja. Det vet jag. För den frihet jag hittills byggt upp är värd varenda sekund av ångest och kval.

Is this it?
För fyra år sen var jag en fru och mamma som just tittat ut ur den berömda ”småbarnsbubblan” med tankar som ”is this it”? Jag fullkomligen hungrade efter att få utveckla MIG. Få göra karriär, träffa nytt folk, lära mig nya saker och sättas på prov. Få använda min kapacitet som jag visste fanns där. Det var bara en hake.. jag ville ha full flexibilitet. Bestämma över min tid själv. Inte ha samvetskval över de långa dagar barnen skulle vara på dagis/skola, pussla med semesterveckor för att få ihop höstlov-sportlov-sommarlov eller ha dåligt samvete på jobbet när det var dags för ”vabb…igen”. Jag ville vara min egen chef.

Idag är jag det. Jag kan vakna med känslan av att jag äger hela min dag. Behöver jag slänga in en tvättmaskin mellan mejlen på morgonen så gör jag det. Vill jag sätta mig framför brasan i soffan för att skriva det här blogginlägget så gör jag det. Vill jag hämta barnen klockan 2 istället för 4 så gör jag det.

Fixa förutsättningar
Var till massören häromdagen och blev påmind av att det dock inte är så smart alla gånger att skriva i soffan framför brasan. Ryggen och axlarna behöver faktiskt en riktig arbetsplats. Så nu är det riktiga skrivbordet och tangentbordet inskaffat. Jag hade bara inte prioriterat det tidigare, förrän kroppen sa ifrån. Jag måste bli bättre på att lyssna på mig själv. Har av det skälet även tagit upp yogan igen. Yoga är ett superbra verktyg för att lyssna in på kroppen!

Är det värt allt slit?

Jobbet är min livsstil och flyter in över vardagar, helger och kvällar. Ibland åker jag iväg och jobbar en söndag eftermiddag så får sambon passa barnen. Men.. hur orkar du jobba helger? För att det är JAG som bestämmer om jag tycker att det är värt eller inte. Det är en stor skillnad i det. Jag har jobbat väldigt många helger i mitt liv som anställd i butik eller när vi var iväg på mässor och utställningar i mina tidigare jobb. Idag är det annorlunda. Jag ser möjligheter vart än jag åker. Det är liksom i mig, att vilja ta kontakt med nya människor. Att lära av varandra och kanske samarbeta på något sätt.

Kan man vara en mamma.. syster..dotter.. teamledare och affärskvinna på samma gång? Klart man kan. Du kan allt OM du VILL. Och med hårt jobb förstås. Men när det är för något som bygger din frihet och framtid så är det värt det, om du frågar mig.

Share This